Projekt "Godine nisu važne"

happy-old-people-2-240

Projekt „Godine nisu važne“ provodi se od 2008. godine u šest Domova za starije i nemoćne osobe i gerontološkim centrima na području Grada Zagreba.

Projekt je prepoznat kao društveno koristan te je podržan od Grada Zagreba i Matice umirovljenika grada Zagreba.

Projekt "Škola života za najmlađe"

djeca-240-phenomena

Najveći dar koji roditelj može dati djetetu je znanje kako da svoj život živi sretno! 

Naravno, ali kako je to moguće, pitat će se mnogi. Naime, zvuči jako teško, a ne mora biti. Samo je važno znati kako.
Upravo zbog toga osmislili smo poseban projekt «Škola života za najmlađe» kojim želimo još jednom ukazati na važnost razvijanja svijesti o vrijednosti života.
Kroz tematske radionice za djecu svih uzrasta želimo našim mališanima omogućiti potpuno razvijanje njihovih osobnih potencijala, naučiti ih kako bezbrižno i sretno koračati kroz život te postati motivirani i inspirirani ljudi visokog morala. Upravo onakvi kakvi čine osnovu moralnog, visoko svjesnog i zdravog društva
Prvi su koraci ipak najvažniji pa smo stoga radionice osmislili kao maštovitu igru djece i roditelja, koji se kroz edukaciju osposobljavaju za plemenitu ulogu razvoju djeteta u sretnog i zdravog pojedinca.
Program se održava u Udruzi Phenomena, a  uključuje i  izlete u prirodu.

Termini:  prema prethodnom dogovoru  sa korisnicima.

Projekt "Darujte si sretan život"

palac-gore-covjek

Bez obzira na osobnu povijest, traume, loša iskustva i ožiljke koje svi nosimo, baš svatko zaslužuje biti sretan.

I nikada nemojte dozvoliti da vas netko nagna na drukčije mišljenje. Ako ste dosad previše puta čuli odgovore kao što su: «Ne možemo vam pomoći.» ili «Za vas nemamo rješenje», nemojte misliti da i vi nemate priliku za istinski sretan i ispunjen život. Uz program koji smo osmislili i kreirali posebno za branitelje i sudionike Domovinskog rata, a nazvali smo ga «Dragi branitelji, mi IMAMO rješenje za vas», uistinu vam možemo ponuditi stepenice prema lijepom i kvalitetnom životu kakav ste zaslužili.

Dovoljno je da se uključite u radionice edukativno-motivacijskog programa Phenomena. Svrha nam je poboljšanje psihofizičke kondicije i zdravlja, a sve u cilju uspostavljanja i održavanja samostalnih dnevnih aktivnosti. U program udruge Phenomena nudimo vam znanje o tome kako svakodnevne zahtjevne životne situacije pretvoriti u poligone novih mogućnosti te kako podići kvalitetu života na visoku razinu. Vjerujemo da znate koliko vam je važno otpustiti sve stare, blokirane emocije, riješiti se depresivnih stanja, potisnute agresije i loših sjećanja. Sigurni smo da ne uživate svakog dana živjeti sa starim lošim slikama u glavi. Izbrišite ih i uz naš program počnite ispisivati neke nove, lijepe stranice vađeg kvalitetnog života.

Života bez trauma, stresa i straha. Moguće je, samo trebate krenuti.